torstai 28. heinäkuuta 2016

Suomen halki pyöräily

Nuorgam-Hanko

Tarkoituksenani on siis pyöräillä Nuorgamista Hankoon. Idea on kytenyt päässäni joitakin vuosia ja nyt on tullut viimein aika toteuttaa tuo haave.

Reitti & aikatauluAlustavan reitti suunnitelman mukaan en aio polkea kaikkein lyhyintä reittiä maaliin. Matkalla on monia hienoja paikkoja, joissa haluan vierailla, ja siksi reitti kulkee aika lailla keskellä Suomea, jättäen itä- ja länsirajan koskemattomiksi.

Lopullinen reitti jää nähtäväksi. Sain melkoisen itseluottamuspuuskan jostain laatiessani reittiä, joten kilometrejä saattaa tulla aika paljon ja tiiviillä aikataululla. Voin kuitenkin lyhentää reittiä matkan aikana, ja olenkin sitä lyhentänyt jo hieman alkuperäisestä. Kuvan kartta on kuitenkin voimassaoleva suunnitelma.

Pituutta kertynee varmaan 1700km-1800km. Lähtö tapahtuu 27-28.7 välisenä yönä, kun saavun Nuorgamiin. Perillä Hangossa pyrin olemaan 9.8, mutta tarvittaessa voin venyttää yhden päivän lisää.

Valmistautuminen

Valmistautuminen on sujunut hyvin. Paljon pyöräilyä ja psyykkausta pääkopalle. Fyysisten voimavarojen loppumisesta en ole niinkään huolissani, sillä uskon tämän olevan niin paljon päästä kiinni. Jos henkiset voimavarat loppuvat, niin silloin kropallakaan ei tee mitään.

Varusteet on hankittu ja pyörä sai ensiluokkaista huoltoa sekä uutta osaa Helsingin Malmilla sijaitsevassa BAS-Shop nimisessä pyöräliikkeessä. Suosittelen käymään, jos kaipaat hyvää asiakaspalvelua sekä laadukasta työjälkeä.

Helsingistä Nuorgamiin

Laskin matkan alkaneeksi, kun kotiovi napsahti kiinni. Jännitystä oli ilmassa jopa enemmän, kuin jos olisin ollut lähdössä naisiin. Ei kuitenkaan niin paljoa, kuin jos olisin lähdössä kalaan. Hyvällä fiiliksellä lähdin kohti Helsingin rautatieasemaa.Päätin säästää lähes sata euroa, ottamalla junasta makuupaikan sijaan tavallisen istumapaikan. Paikka oli vasten seinää, joten selkänojaa ei tarvinnut säätää. Noh, kivastihan tuossa giljotiinissä yhden yön valvoi.

Nyt Rovaniemellä odottelen bussikyytiä Nuorgamiin, toivottavasti linja-autossa nukkuu paremmin.

Tervetuloa seuraamaan retkeäni! Päivittelen kuulumisia mahdollisuuksieni mukaan, toivottavasti päivittäin. Retkeä voi myös seurata facebookista käsin tykkäämällä sivusta Suomen halki pyöräily / Ale liikkeessä, jonne laitan tiedon uusista päivityksistä, sekä mahdollisesti joitain pikakuulumisia.

Kohta pääsee liikkeelle!


...Näin siis kirjoittelin ennen matkan alkua. Blogistani on kahdessa osassa luettavana reissuni kulku päiväraportteineen. Ensin pohjoisen osuus välillä Nuorgam - Pudasjärvi ja sen jälkeen etelän osuus välillä Pudasjärvi - Hanko. Teksti saattaa sisältää pieniä kirjoitusvirheitä tai erikoisesti muotoiltuja lauseita, mutta ne kuulukoon asiaan kun tekstit on kirjoitettu älypuhelimella suoraan tien päältä. Jätettäköön ne siis tarinan aitouden vuoksi korjaamatta jälkikäteen.

Hyviä luku hetkiä! Toivottavasti saat tarinoistani mahdollisimman paljon irti!Ps. Yksin tehtyjen retkien huonona puolena on se, että niitä ei voi oikein toisten kanssa muistella, vaikka välillä haluaisi. Eli jos kiinnostuksesi herää ja haluat kuulla jostain asiasta lisää tai kaipaat vinkkiä tai neuvoa vastaavanlaiselle omalle reissullesi, keskustelen ja jaan mielelläni kokemuksiani sekä tietämystäni kiinnostuneiden kanssa! Minut tavoitat joko täältä, blogin facebook sivulta tai ihan yksityishenkilönä facebookista.
T. Aleksanteri "Ale" Siikjärvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti